dimarts, 11 d’octubre del 2022

Els corresponsals Manel Alías i Mònica Bernabé protagonitzen una xerrada organitzada per l'APCA sobre periodisme en temps de guerra



Els periodistes Manel Alías (corresponsal a Rússia i Ucraïna) i Mònica Bernabé (excorresponsal a l'Afganistan) protagonitzaran una xerrada el proper 22 d'octubre a Andorra la Vella organitzada per l'APCA sota el títol "Informació, desinformació i propaganda en temps de guerra".

La xerrada serà moderada pel politòleg i també periodista Yvan Lara.

Tindrà lloc a les 7 de la tarda del 22 d'octubre a la sala d'actes de La Llacuna, a la capital, i compta amb el suport del comú d'Andorra la Vella.

Manel Alías (Berga, 1977) és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des del 2001 treballa a Televisió de Catalunya on ha desenvolupat diverses tasques, des de presentador a editor de programes i informatius. Es va especialitzar en temes d'educació (va presentar l'Info K, informatiu destinat al públic infantil i juvenil) pel que va rebre diversos premis i distincions.

El 2014 es va convertir en el primer corresponsal de TV3 a Moscou i al llarg de tot aquest any ha estat enviat especial a la guerra d'Ucraïna. 

Mònica Bernabé (Barcelona, 1972) és llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. 

L'any 2000, després del seu primer viatge a l'Afganistan i a Peshawar, va fundar l'Associació per als Drets Humans a l'Afganistan (ASDHA), ONG d'ajuda a les dones afganeses.

Després de set anys viatjant regularment a l'Afganistan, a mitjans del 2007 s'hi va establir i hi va viure fins al 2014.

Ha estat l'única periodista catalana que ha viscut i treballat permanentement en aquell país durant tants anys. Principalment publicava els seus treballs en el diari El Mundo, i col·laborava amb Radio Nacional de España (RNE), Ràdio Associació de Catalunya (RAC 1) i Canal Sur. També va treballar per al servei en castellà de Deutsche Welle, el servei en català de RNE i altres mitjans.

El 2015 es va traslladar a Itàlia, on va continuar treballant com a freelance per El Mundo. El maig de 2017 es va incorporar al diari Ara com a responsable de la secció d'Internacional. 

Ha rebut nombrosos premis i reconeixements, entre els quals el de Bones pràctiques no sexistes concedit per les Dones periodistes de Catalunya, i finalista del XVIII Premi Couso de Llibertat de Premsa.

També ha publicat diversos llibres sobre la situació de la dona a l'Afganistan, ha participat en exposicions sobre el mateix tema i ha realitzat un documental.


La conferència és d'accés lliure prèvia reserva al correu aprofca@gmail.com.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada