dijous, 17 de març del 2022

L'Associació de Professionals de la Comunicació d'Andorra se suma al manifest en suport de la premsa al conflicte d'Ucraïna

 

La periodista russa Marina Ovsyannikova protestant contra la guerra (Twitter)


 L'Associació de Professionals de la Comunicació d'Andorra s'ha sumat al manifest en suport de la premsa al conflicte d'Ucraïna signant al costat de 160 organitzacions periodístiques més l'esmentat document.

Centenars d'organitzacions a favor dels drets humans, la llibertat de premsa i els periodistes s'afegeixen a un manifest per condemnar la invasió i els atacs a la premsa tant a Ucraïna com a Rússia.

Entre els signataris hi ha el Col·legi de Periodistes de Catalunya, Reporters Sense Fronteres o la Federació de periodistes europea.

El manifest recull el següent:

  • Les organitzacions sotasignades ens solidaritzem amb el poble d'Ucraïna, però particularment amb els periodistes ucraïnesos que es troben davant una guerra europea de gran escala. 
  • Condemnem unilateralment la violència i les agressions que posen en perill a milers de companys de tota Ucraïna.
  • Fem una crida a la comunitat internacional perquè proporcioni tota l'assistència possible a qui està assumint el paper valent d'informar des de la zona de guerra que ara se situa a Ucraïna. 
  • Condemnem la violència física, els atacs cibernètics, la desinformació i totes les altres armes utilitzades per l'agressor contra la premsa ucraïnesa lliure i democràtica
  • També ens solidaritzem amb els mitjans russos independents que continuen informant sobre la veritat en unes condicions sense precedents. 

Dona el teu suport a Ucraïna amb la signatura d'aquest manifest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada