dimarts, 11 d’abril de 2017

Preocupació de l’APCA per l’acomiadament fulminant del ninotaire de ‘El Periòdic d’Andorra’L’Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra ha manifestat mitjançant una carta al president de El Periòdic d’Andorra, Enric Dolsa, i al director del mitjà, Arnau Colominas, la seva enorme preocupació per l’acomiadament fulminant del ninotaire, Jordi Planellas, després de publicar un acudit sobre les incompatibilitats del cònsol d’Encamp, Jordi Torres.

A la missiva, l’APCA posa de relleu a president i director del mitjà que l’acomiadament no obeeix a criteris empresarials sinó a una clara voluntat de limitar la llibertat d’expressió, cosa que atempta contra drets fonamentals.

L’APCA recorda als responsables del mitjà que “no poden ni deuen escudar-se en la línia editorial” per censurar continguts del diari.

Insisteix l’entitat que en cap dels acudits es pot constatar que el ninotaire hagi atemptat contra drets fonamentals, com l’honor, la intimitat o la imatge, i que mai no ha rebut queixes ni demandes de ningú per ser irrespectuós o irreverent en els acudits publicats.

Recorda l’APCA també que l’autor dels acudits és el principal responsable del què publica, ja que s’emmarca en les pàgines d’opinió, comentaris que el mitjà no ha de compartir obligatòriament.

Les circumstàncies en què s’ha produït l’acomiadament, amb escàs preavís i després que el ninotaire ja fos objecte amb anterioritat de la retirada d’altres acudits per part de la publicació, també preocupen notablement l’APCA en considerar que és un atemptat contra la llibertat d’expressió i de censura prèvia, prohibida explícitament a l’article 12 de la nostra Constitució.

Així mateix, l’APCA posa de manifest que aquesta forma de procedir no és nova per part de l’editor del mitjà, qui en anteriors ocasions ja ha estat instat per l’associació a no incidir en els continguts de El Periòdic d’Andorra, deixant aquesta tasca als professionals del diari.

L'APCA s'ha posat en contacte amb totes dues parts per conèixer la versió dels fets per tal d'arribar a aquestes conclusions.


Associació de Professionals de la Comunicació d'Andorra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada