dijous, 9 de febrer del 2017

"Zero freedom of information"

"Zero freedom of information". Així de contundent comença l'anàlisi sobre la llibertat d'informació a Andorra de l'organització internacional Reporters Sense Fronteres qui ha presentat en les darreres hores els resultats del seu informe anual.

I és que Andorra torna a baixar una posició al rànquing mundial de llibertat de premsa situant-se en la número 33.
L'organisme ressalta a l'esmentat informe que "els mitjans de comunicació són molt dependents dels negocis, els interessos polítics i religiosos al Principat" el què provoca "constants conflictes d'interesos". Destaca també "les dificultats dels professionals de la informació per cobrir les activitats dels bancs d'Andorra" així com "la manca de lleis que protegeixin la llibertat d'informació i la confidencialitat de les fonts".

A l'informe anual, Reporters sense fronteres afirma que a la puntuació global, Andorra no avança.

Pel que fa a la situació global dels periodistes, assegura que a Europa s'ha produït un important retrocès en la lliberat d'informació, amb Turquia al capdavant, liderant el rànquing de periodistes empresonats.
Posa l'accent en l'aprovació de lleis a països democràtics que primen la seguretat dels ciutadans però que ataquen la llibertat d'informació, privant els periodistes d'investigar.

El 2016 va cloure amb 75 periodistes assassinats, 349 empresonats i 52 segrestats. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada