dimarts, 24 de març del 2020

Recomanacions de l'Apca al respecte del tractament informatiu de la Covid19


L’APCA (Associació de Professionals de Comunicació d’Andorra) vol fer públic el seu respecte per les persones que estan patint pels efectes del contagi de COVID-19 i per les seves famílies en un moment de gran trasbals per la ciutadania del Principat d’Andorra.

Entenem que la nostra tasca com a informadors/res a la societat no ha de passar mai per davant dels drets individuals de les persones a la intimitat i al respecte, en els casos de pèrdues personals, sobretot en les circumstàcies actuals.

D’aquesta manera, apostem decididament per la conciliació dels drets individuals de les persones amb el dret del públic a saber, com estableixen els punts sis i vuit del Codi Deontògic: “Les persones han de ser tractades amb respecte i dignitat, particularment els més vulnerables. Cal evitar les intromissions innecessàries i les especulacions gratuïtes sobre sentiments i circumstàncies”.

Demanem als nostres associats i associades que ara més que mai, s’informi de manera acurada i precisa, evitant perjudicis per informacions sense fonament, utilitzant mètodes lícits i dignes per obtenir informació, que es citin les seves fonts en tant que sigui possible, respectant el dret a la privacitat. Aquestes normes ètiques han d’obligar especialment les pàgines web que siguin la versió electr nica de publicacions. La immediatesa mai pot ser excusa per obviar els principis deontol gics que dignifiquen la nostra professió.

Per tant, i a demanda del Govern d’Andorra, des de l’APCA, es respectaran els tempos establerts per donar la informació sobre persones afectades, l’evolució de la situació i de persones mortes que estableixi el Ministeri de Salut. Es vol poder garantir d’aquesta manera el drets de les famílies afectades pels contagis.

Us agraïm a tots els associats i associades el vostre esforç d’informació veraç i contrastada, realitzada en moltes ocasions en condicions difícils i de molta pressió. En aquestes circumstàncies hem de lluitar per fer lluïr el millor de les nostres capacitats i oferir a la societat una comunicació fluida i alhora de qualitat.
Gràcies a tots.

Junta de l’APCA 24 de març de 2020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada