dimarts, 23 d’abril del 2019

Andorra es manté en el lloc 37 de la classificació mundial de llibertat de premsa.



Andorra es manté en el lloc 37 de la classificació mundial de llibertat de premsa.

Reporters sense Fronteres ha publicat l'informe anual sobre la llibertat de premsa, en el qual el Principat està inclòs des de l'any 2013 i que enguany manté la mateixa posició que l'any anterior.
D'entre els 180 països valorats, Noruega, Finlàndia i Suècia ocupen les primeres posicions, i els segueixen els Països Baixos, Dinamarca i Suïssa.

L'informe remarca que "els mitjans de comunicació depenen molt dels interessos econòmics, polítics i religiosos del Principat". També diu que "els conflictes d'interessos i les dificultats recurrents que cobreixen les activitats dels bancs d'Andorra són els majors problemes per als periodistes".
Reporters sense Fronteres també remarca que, "tot i que Andorra no és membre de la Unió Europea, l'entorn pels periodistes és similar al dels seus països veïns". Destaca que "cap llei protegeix específicament els periodistes, però el principi de confidencialitat professional cobreix la confidencialitat de les fonts".

En aquest sentit, cal destacar que Andorra se situa per sota de França, que ocupa la posició número 32, i Espanya, en la posició 29. Encara es desmarca més de Portugal, que ocupa el 12è lloc.
Turkmenistan és el país on els periodistes estan més censurats, ocupant l'última posició al rànquing d'aquest 2019.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada