dimecres, 13 de març de 2019

L’APCA insta de nou a respectar la independència dels periodistes durant la campanya electoral


L’Associació de professionals de la comunicació d’Andorra (APCA) ha enviat de nou una carta a totes les formacions polítiques que concorren a les eleccions del 7 d’abril instant a respectar la independència dels periodistes durant la campanya electoral, recordant el lliure exercici dels professionals de la comunicació i sol·licitant facilitats per al desenvolupament de la seva tasca.

L’APCA, associació de caràcter col·legial en defensa de la llibertat d’expressió, d’informació i editorial, posa així de relleu l’obligació dels partits polítics a respectar aquests drets fonamentals.

Així mateix, l’APCA recorda a través d’aquest escrit la necessitat de facilitar als professionals de la comunicació la correcta cobertura de la campanya electoral, prioritzant la informació per sobre de la propaganda, rebutjant qualsevol fórmula que posi en entredit el dret a rebre una informació lliure per part dels ciutadans, mantenint un clima de respecte mutu i respectant les normes deontològiques de la professió.

La carta ja ha estat tramesa a totes les formacions polítiques de la qual us adjuntem una còpia, alhora que publicada al bloc que l’Associació té obert a Internet.

L’APCA distribueix aquesta comunicació en períodes electorals des de l’any 2011, moment de la seva constitució.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada