dijous, 22 de març del 2018

40 imatges de la fotoperiodista Camille Lepage es podran veure a Andorra










L'ambaixada de França a Andorra i RTVA organitzen una exposició-homenatge a la fotoperiodista francesa Camille Lepage entre el 26 de març i el 5 d'abril a les instal·lacions de l'ens públic.

La mostra recull unes 40 imatges de la fotògrafa assassinada el 2014 mentre cobria el conflicte bèl·lic a la República Centreafricana.

L'exposició també serà un homenatge de les autoritats franceses al Principat a la seva memòria en presència de la seva mare, la qual protagonitzarà diverses xerrades a les escoles del país per conscienciar sobre la importància de la informació als conflictes bèl·lics i de com molts periodistes es juguen la vida per explicar-ho al món.
La mostra recull algunes de les millors instantànies de Lepage, plenes d'humanitat.

Després de completar la seva educació secundària al Collège Saint-Martin a Angers , Lepage va estudiar periodisme a la Universitat de Southampton Solent, formació que va completar amb un Erasmus a la Universitat de Ciències Aplicades d'Utrech, als Països Baixos .
Més tard es va especialitzar en fotoperiodisme i va treballar de manera independent a l'Àfrica, especialment a Egipte, el Sud del Sudan i a la República Centreafricana.

Després d'acabar el seu grau a Southampton, es va traslladar i es va establir a la capital sud-sudanesa Juba el juliol de 2012, un any i mig abans d'arribar a Bangui on va passar els últims mesos de la seva vida. Va obrir-se sobre els seus interessos en conflictes i fotoperiodisme en una entrevista un any abans de la seva mort, en la que se li va preguntar sobre els seus millors moments de la seva carrera fins a la data i va respondre: "No estic segura de poder parlar de la meva carrera. Encara estic començant a començar. Em sembla increïble poder viatjar probablement a algunes de les zones més remotes, conèixer gent meravellosa a tot arreu i poder documentar-les". 

En pocs anys va rebre el reconeixement internacional i el seu treball ha estat publicat als mitjans de comunicació més prestigiosos, com ara el New York Times , The Guardian , Le Monde , The Washington Post , Der Spiegel , Libération , Le Nouvel Observateur , La Croix , The Sunday Times , Wall Street Journal , Vice Magazine , Al Jazeera o la BBC.

La inauguració de l'exposició serà dimarts, dia 27, a les 13.30h a RTVA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada