dijous, 7 d’abril de 2016

Nova formació per a periodistes en el marc del conveni de col·laboració entre l'APCA i el CPCUna nova formació en el marc del conveni de col·laboració entre l'APCA i el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) es posa en marxa.

Es tracta d'un curs de 5 hores adreçat a periodistes freelance o que vulguin ser-ho.

Sota el títol "Periodista jove i freelance: com començar", es desenvoluparà a la seu del CPC a la Catalunya Central, a Manresa, el proper 18 d'abril.

L’estructura del sector periodístic està canviant. Les redaccions són menys nombroses mentre que s’eixampla la llista de col·laboradors freelance. També la comunicació corporativa demanda més professionals autònoms que ofereixin un servei diferenciat i de qualitat. Amb tots aquests canvis que impacten en el sector, el periodista no només ha d’excel·lir en comunicació, sinó que també ha de tenir habilitats per crear-se un perfil propi, proposar temes i serveis de comunicació, saber fer pressupostos, gestionar-se econòmicament i fidelitzar els seus clients. El treball freelance és, avui, la porta d’entrada al sector per a molts nous periodistes. En conseqüència, cada vegada és més útil i necessari adquirir aquestes habilitats.
Aquest curs es proposa donar consells pràctics a persones que volen obrir-se un camí com a professionals freelance en el món de la comunicació, especialment, recent graduats i estudiants d’últims cursos. L’objectiu és aprendre a crear-se un perfil i definir una trajectòria professional, així com reflexionar sobre com proposar i administrar col·laboracions i resoldre dubtes pràctics sobre el dia a dia dels treballadors per compte propi.

El programa del curs consta de quatre parts: la primera s'enfoca en la creació de la marca personal, definir prioritats i línies de treball; la segona s'orienta a la col·laboració amb els mitjans; la tercera se centra en els serveis a oferir i la quarta i última, a consells pràctics.

 El curs vol orientar els participants per tal que s’obrin camí com a professionals autònoms en el món de la comunicació. La formació serà molt pràctica, amb consells i situacions del dia a dia. Hi haurà una part de debat en què els alumnes que ho desitgin podran exposar i debatre amb el grup les seves idees de projectes freelance i com portar-les a terme amb èxit.

 La formació està dirigida a tots aquells professionals que volen explorar el món dels treballadors freelance, especialment recent graduats i estudiants d’últims cursos. La formació està orientada tant a periodistes que volen col·laborar amb mitjans de comunicació de diferent tipus (premsa escrita, ràdio, mitjans digitals...) com a aquells que volen oferir serveis de comunicació corporativa (gestió d’entrevistes, xarxes socials, notes de premsa...) a empreses i organitzacions.

El curs l'impartirà  Nereida Carrillo Pérez, periodista i doctora en Comunicació i Periodisme per la UAB. És periodista freelance, col·labora amb el diari ARA. També és consultora web i de xarxes socials i imparteix docència relacionada amb la redacció periodística i el periodisme a internet.

Les inscripcions ja són obertes al web del CPC i pels associats de l'APCA hi ha un important descompte.
El curs té lloc a Manresa i durarà cinc hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada