dimarts, 22 de setembre de 2015

El Col·legi de Periodistes de Catalunya denuncia un “estat d’excepció informativa” després de la resolució de la Junta Electoral Central contra TV3

La resolució de la Junta Electoral Central sobre com la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha de compensar les forces no independentistes ha deixat “perplex” el Col·legi de Periodistes de Catalunya, que acusa l’organisme d’haver imposat “un estat d’excepció informativa intolerable”.

En un comunicat, el CPC critica que l’Administració electoral encara hagi anat més lluny que amb els blocs: “Els periodistes observem amb estupor que la JEC es prengui la llibertat de fer les escaletes dels mitjans públics i decideixi quins formats s’han de fer servir en els espais informatius”, assenyala.

En la seva resolució, els magistrats asseguren que correspon a l’organisme electoral i no als mitjans ”decidir” les mesures compensatòries, donant la raó a les formacions polítiques. “No entenem com poden actuar sense cap mena d’escrúpols ni vergonya, afavorint la connivència amb els partits polítics per acabar imposant el seu criteri”, etziba el Col·legi de Periodistes al respecte.
El CPC entén que la decisió de la Junta Electoral és “un atac en tota regla a un dels pilars fonamentals de tota democràcia”, com és la llibertat de premsa i la no ingerència política, i representa “un menyspreu inadmissible i intolerable a la feina dels periodistes, que queden relegats i menystinguts”.

L'Associació de Professionals de la Comunicació d'Andorra manifesta el seu suport al Col·legi de Periodistes de Catalunya en aquest afer i fem nostra la denúncia dels companys catalans al respecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada