dimarts, 30 d’octubre del 2012

Periodistes condemnats per denunciar

El bloc de l'APCA vol ser també un aparador del què passa al nostre voltant i, per aquesta raó, volem informar el col·lectiu de totes aquelles notícies i publicacions que com a professionals ens poden interessar.

És per aquesta raó que avui ens fem ressò de la sentència condemnatòria contra la revista on line Cafè amb Llet per denunciar casos de corrupció a la sanitat catalana.



Els responsables de la publicació gironina han estat condemnats a pagar 10.000 euros per les informacions publicades en les que es parlava d'una mala gestió del sistema públic sanitari català.

El titular del jutjat número 37 de Primera Instància de Barcelona ha ordenat també la retirada del vídeo titulat "El robo más grande de la historia de Catalunya" on es denunciava l'opacitat de la sanitat i implicava diversos alts càrrecs del sistema de salut català.  

Josep Maria Via, president del Consorci Parc Salut Mar, va interposar la denúncia en considerar que les publicacions de Cafè amb Llet atemptaven contra el seu honor i demanava una indemnització de 20.000 euros.
Albano Dante i Marta Sibina, responsables de la revista, afirmen que la sentència és un cop molt dur per a la publicació que viu de la publicitat de petits anunciants però que no callaran i que continuaran denunciant "l'enorme opacitat, la impunitat i la manca de transparència del sistema sanitari català"
El judici va tenir lloc el passat 27 de setembre. 
La revista electrònica  ha rebut el suport de la Federació Espanyola de Sindicats de Periodistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada