dilluns, 1 d’octubre del 2012

Comunicat de premsa de l'Apca


ASSOCIACIÓ DE PROFESSIONALS DE LA COMUNICACIÓ D’ANDORRA
COMUNICAT DE PREMSA

L’APCA lamenta els insults abocats contra un periodista mentre cobria la manifestació de la policia d’avui

L’Associació de professionals de la comunicació d’Andorra vol expressar la seva repulsa pels insults que ha rebut avui el periodista del Diari d’Andorra, Toni Solanelles, mentre cobria la manifestació de la policia.
El professional s’ha vist increpat per un grup de manifestants als crits de “manipulador”, i “mentider”, a qui han encerclat en to clarament amenaçador a les acaballes de la concentració que en tot moment s’ha mostrat pacífica i cívica. Tot i que no hi ha hagut agressió ni el periodista s’ha vist privat de desenvolupar la seva feina, la situació ha estat prou tensa i desagradable.
Des de l’Apca volem manifestar la nostra repulsa per tal actuació tot demanant als sindicats convocants una disculpa pública a l’afectat.
El dret de manifestació, reconegut a la Constitució, no està renyit amb la llibertat d’expressió i el dret a la informació, també reconeguts a la Carta Magna.
Aquesta associació considera que en lloc de l’insult i la desqualificació es pot utilitzar el dret a rèplica, sempre concedit des dels mitjans de comunicació del país si els manifestants i els sindicats que els representaven consideren que el periodista increpat no ha informat correctament els lectors dels afers que els afecten.
L’Associació de professionals de la comunicació emplaça alhora els sindicats convocants que facin tot el possible perquè situacions similars no es tornin a reproduir.

La Junta de l’Apca
Andorra la Vella, 1 d’octubre del 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada