dimarts, 10 de maig del 2022

Es convoca la segona edició del premi Àlex Lliteras de periodisme esportiu

Sílvia Riva i Gorka Aixàs durant la presentació del premi (SFGA)

El Govern d'Andorra, a través del ministeri d'Esports, el Bàsquet Club Andorra, el Diari d'Andorra i RTVA convoquen la segona edició del premi Àlex Lliteras de periodisme esportiu, guardó en el què també col·labora l'Associació de Professionals de la Comunicació d'Andorra (APCA).

La principal novetat d'enguany d'aquesta edició se centra en la decisió de dividir la dotació total pressupostada en 4.000 euros pel guanyador i 1.000 euros per un accèssit i d'aquesta manera facilitar la concurrència al certamen. 

Tal com es recullen a les bases, s’hi poden presentar treballs publicats en premsa, ràdio, televisió i internet difosos durant l’any 2021 i fins al 31 de maig del 2022. Les publicacions han d’haver estat fetes en català i per participar en el premi, cal adjuntar a les propostes el formulari d’inscripció signat, amb les dades dels autors o representants legals. 

Així, i amb la voluntat de facilitar la concurrència,  les propostes s’han de lliurar de forma telemàtica a l’adreça electrònica  premialexlliteras@govern.ad. El termini per presentar els treballs és entre el 12 de maig i el 15 de juliol del 2022. L’hora límit serà les 00 h.

Es poden presentar reportatges de premsa, ràdio, televisió o difosos per internet. Pel que fa a la premsa, cal presentar un original de la publicació de qualitat excel·lent en format PDF. Quant a ràdio i televisió, els treballs s’han d’enviar en qualsevol format digital a l’adreça electrònica facilitada, i s’han d’acompanyar del certificat d’emissió corresponent signat per la direcció de l’emissora. En el cas d’una sèrie, l’autor haurà d’escollir-ne un sol capítol. 

Una altra novetat d'enguany és que s’accepten treballs difosos per Internet.

El certamen, que va néixer l’any passat, té com a objectiu principal reconèixer l’excel·lència en la feina periodística a l’entorn de l’esport i homenatjar la figura del periodista Àlex Lliteras.

La primera edició la van guanyar els periodistes de SER Catalunya Sique Rodríguez, Adrià Soldevila i Sergi Escudero per la investigació anomenada 'Barçagate'. Els tres periodistes van descobrir les actuacions presumptament irregulars de l’anterior junta directiva de l’FC Barcelona presidida per Josep Maria Bartomeu, que havia contractat l’empresa I3 Ventures per crear estats d’opinió a les xarxes socials favorables als dirigents i difamar futbolistes blaugrana i persones contràries a la junta directiva.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada