dimarts, 31 de juliol del 2018

L'APCA se suma a les mostres de condol per la pèrdua del company i primer director d'El Periòdic d'Andorra Josep Anton Rosell


Josep Anton Rosell fotografiat per Tony Lara

L'Associació de professionals de la comunicació d'Andorra lamenta la defunció aquesta passada matinada del periodista i company Josep Anton Rossell, mort a Tarragona a l'edat de 80 anys. I se suma així a les nombroses mostres de condol per tan sentida pèrdua.

Rosell, director i fundador d'El Periòdic d'Andorra, va destacar per la seva energia i tenacitat i serà sempre recordat com una persona vital, defensora de la professió i de tarannà dialogant i proper.

De llarga trajectoria professional, qui va ser el primer director d'El Periòdic entre el 1997 i el 2010 va iniciar la seva carrera a la seva Lleida natal i en concret als mitjans Diari de Lleida i La Mañana, mitjans que també va dirigir. Però sobretot va destacar per ser el responsable de premsa de la delegació del Govern a Barcelona al llarg d'una dècada on va viure alguns dels episodis històrics de la Catalunya contemporània com el 23F, els atemptats de Vic i d'Hipercor o els Jocs Olímpics.
Els seus companys i amics Andreu Farràs i Pere Cullell van comptar amb el seu testimoni en uns dels capítols del llibre "El 23F a Catalunya".

D'aquella experiència els seus col·laboradors més propers en destaquen l'habilitat per saber trobar solucions a situacions difícils i complexes.

Rosell, a banda de dirigir El Periòdic, va escriure nombrosos articles en premsa, va presentar diversos programes a Andorra Televisió, entre els quals "Fàbrica de Somnis" dedicat a la seva segona gran passió després del periodisme: el cinema. Va ser tertulià habitual a les ràdios i televisió del país i va escriure alguns llibres: "La Boira" i "Jo no sóc de Barcelona".

Entre d'altres guardons, ha rebut el Tristaina de periodisme pel programa "Interiors" emès a ATV el 2012.

L'APCA vol transmetre a familiars, companys i amics de Josep Anton Rosell el seu més sentit condol.

1 comentari:

  1. D.E.P. Sr. Rossell. Condolències a familia i amics. Ens queda una grata memòria als qui vam compartir moments professionals.

    ResponElimina