dimarts, 27 de març del 2018

L'APCA homenatja Camille Lepage


L'ambaixadora de França a Andorra, Jocelyn Caballero, recull de mans del tresorer de l'APCA, Gualbert Osorio, la placa commemorativa de l'associació en honor a la fotoperiodista francesa Camille Lepage.


L'Associació de professionals de la comunicació d'Andorra ha volgut homenatjar la fotoperiodista francesa Camille Lepage, assassinada el 2014 mentre cobria el conflicte bèl·lic de la República Centreafricana, lliurant a l'ambaixadora de França a Andorra, Jocelyn Caballero, una placa de record perquè la trameti a la seva família, aprofitant la inauguració de la mostra de 40 instantànies de la reportera francesa que es poden visitar fins el proper 5 d'abril a les instal·lacions de Ràdio i Televisió d'Andorra.

A la placa es ressenya un breu text de l'escriptor, periodista i activista britànic William Morris a favor de la pau i de la tolerància amb la que l'APCA ha volgut homenatjar la fotoperiodista desapareguda: 



"Però en qualsevol cas, i sigui quina sigui l'essència de la nostra lluita per la pau, i amb la intenció d'apuntar a ella fermament, i amb senzillesa d'esperit i tenint-la sempre en perspectiva... un reflex d'aquella pau futura il·luminarà el tumult i el desconcert de les nostres vides, tant si el desconcert és aparentment insignificant, com si és clarament tràgic; i viurem, en la nostra esperança almenys, una vida de persones: i és que els nostres temps presents no poden oferir-nos major compensació que aquesta".
L'exposició, organitzada per l'ambaixada de França en col·laboració amb RTVA, recull 40 instantànies de Camille Lepage durant el conflicte bèl·lic on va perdre la vida el 2014, 40 fotografies plenes d'humanitat i sensibilitat més enllà de la duresa de la guerra.
Camille Lepage va morir amb només 26 anys tirotejada per milícies paramilitars en la crua guerra de la República Centreafricana, el maig del 2014. Abans havia cobert pels principals canals i mitjans de comunicació internacionals altres conflictes bèl·lics com el de Sudan del Sud.
Lepage va treballar pel New York Times , The Guardian , Le Monde , The Washington Post , Der Spiegel , Libération , Le Nouvel Observateur , La Croix , The Sunday Times , Wall Street Journal , Vice Magazine , Al Jazeera o la BBC.
La mostra s'emmarca dins els actes que l'ambaixada francesa organitza a Andorra en el marc de la temporada cultural i de la Setmana de la premsa. 

Una de les imatges de Camille Lepage que es mostren a l'exposició a RTVA



Exposició de fotografies de Camille Lepage a RTVA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada