dijous, 27 d’abril del 2017

Andorra cau dues posicions en llibertat d'expressió segons la darrera classificació de Reporters Sense Fronteres

Andorra cau dues posicions i ocupa la 35 plaça del rànquin mundial de llibertat d'expressió segons el darrer informe de Reporters Sense Fronteres que analitza 180 països.

Des que l'ONG analitza Andorra, el 2014, el nostre país ha passat de la posició 5a a la 35a, és a dir, ha caigut 30 lloc en la classificació.

El Principat està per sota d'Espanya, que ocupa la 29a plaça del rànquing, i per sobre de França que n'ocupa la 39a.

El darrer informe, corresponent al 2017, és novament demolidor. Reporters Sense Fronteres titula el seu analisi amb "Zero grau de la llibertat d'informar" i continua insistint en "l'excessiva dependència dels mitjans de comunicació dels poders econòmic, polític i religiós" el que propicia freqüents conflictes d'interessos. Un altre dels punts negres és la gran dificultad dels periodistes per cobrir les activitats de la banca d'Andorra, al què cal sumar "la falta de textos jurídics que protegeixin la llibertat d'informació i en particular el secret de les fonts" dels informadors.

Pel que fa a la classificació mundial del 2017  Reporters Sense Fronteres posa de relleu "la gravetat dels atacs contra els mitjans de comunicació, així com el triom dels 'homes forts' que han fet que el món - i en particular les democràcies- entrin en l'era de la postveritat, la propaganda i la represió".

Obre la classificació Noruega, com a país amb major llibertat d'expressió, i la tanca Corea del Nord com el pitjor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada