dimarts, 13 de desembre del 2016

L'APCA organitza un seminari de formació sobre la UE per a periodistes

SFGA

L'Associació de professionals de la comunicació APCA) ha organitzat aquest dilluns un seminari de formació per a periodistes en matèria d'UE en col·laboració amb el ministeri d'Exteriors amb un notable èxit de participació.

El seminari es va dividir en tres parts: la Unió Europea i l'Espai Econòmic Europeu, a càrrec del professor Joaquim Llimona, assessor del ministeri en la negociació de l'acord d'associació; les relacions entre Andorra i la UE a càrrec d'Elisabet Fiñana, tècnica de l'equip negociador amb la UE; i finalment, el procés d'acostament i la negociació de l'Acord d'Associació a càrrec de la directora d'afers bilaterals i consulars del ministeri, Cristina Mota.

Al llarg de més de tres hores, un total de 18 periodistes van prendre part de la formació que va finalitzar amb un torn de preguntes al respecte dels molts dubtes que genera l'acord entre polítics i ciutadans.

El seminari, organitzat a instàncies de l'APCA davant la creixent demanda en formació dels professionals de la comunicació i molt especialment a l'entorn de la complexitat de la UE i dels diversos tipus d'acostament possibles, va comptar amb un notable nombre de membres afiliats a l'entitat.

Entre d'altres temes, es va avaluar el calendari previst per al final de les negociacions amb la UE, a finals del 2018, la incidència del 'brèxit' en la data, el marc de negociació actual i el manteniment de l'acord duaner.

La intenció de l'APCA davant la gran demanda és organitzar una segona edició per a principis del 2017 per donar cabuda a totes les peticions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada