dimecres, 7 de març del 2012

Comunicat de premsa 7 de març del 2012


L’Associació de professionals de la comunicació d’Andorra (APCA) ja està legalment constituïda.
Segons la resolució adoptada pel Govern d’Andorra en data 1 de març de 2012, la nostra entitat ha estat registrada a la Secció 3ª de les associacions professionals del Registre de Professions Liberals, Col·legis i Associacions professionals, amb el número III/1/2012.
Després de gairebé dos anys, l’entitat que representa els professionals de la comunicació d’Andorra ha quedat legalment constituïda i celebrarà a finals d’abril l’assemblea general extraordinària en la què presentarà els seus estatuts i codi deontològic als socis fundadors -més d’una trentena- així com les eleccions a la seva primera junta directiva.
En els propers dies, l’associació iniciarà una campanya de captació de socis entre tots els professionals de la comunicació d’Andorra que acreditin dos anys d’experiència en el sector (periodistes, fotoperiodistes, càmeres, editors, etc.).
Igualment, obrirà el termini de presentació de candidatures per ocupar la junta directiva que ha d’estar conformada per un mínim de set persones.
Des de fa un any i mig, moment en què es van presentar els estatuts i codi deontològic a Govern, l’associació funciona amb una junta gestora que ha estat l’encarregada de posar en marxa l’APCA.
El procés ha estat força llarg i complex atès que en mig del procés de constitució es va modificar la llei d’associacions i col·legis professionals el què va obligar a modificar els seus estatuts. L’APCA neix amb la voluntat d’exercir com a col·legi professional per a la defensa de la professió periodística a Andorra.
Després de diversos intents fallits en més de trenta anys, aquesta vella aspiració del col·lectiu s’ha convertit en una realitat.
Els estatuts de l’APCA així com el codi deontològic seran tramesos en breu a tots els professionals de la comunicació del país perquè en tinguin coneixement i alhora els motivi a afiliar-se per defensar els interessos de la professió. L’entitat també treballa per oferir cursos de formació als periodistes del país, el primer del qual tindrà lloc a principis de maig.
Igualment, ja ha iniciat contactes amb entitats similars del nostre entorn per establir convenis de col·laboració.
Andorra la Vella, 7 de març de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada